Hier vind je veel voorkomende vragen — ’frequently asked questions’ — en hun antwoorden terug.
Heb je een vraag die niet in de lijst staat? Aarzel zeker niet om ze te stellen via het formulier onderaan!

Hoe werkt het?

Wat is Z-WAVE technologie?

Z-WAVE technologie geeft u volledige vrijheid van controle en communicatie want het is compatibel  met de meeste smartphones en tablets.

Fibaro is compatibel met de draadloze Z-Wave producten van 300 individuele producenten, welke eventueel bedient kunnen worden met de systemen van

Alle IP cameras kunnen worden geïntegreerd met het systeem, op verzoek wordt er bij detectie van een incident, een foto of video naar de aangemelde smartphones gestuurd.

Fibaro componenten worden niet permanent bevestigd aan de infrastructuur van uw gebouw. Dus als u wilt herinrichten of verbouwen is dit geen probleem. U geeft de module gewoon een nieuwe plaats en dankzij de MESH netwerk technologie zal het zichzelf automatisch aanpassen aan de nieuwe locatie en blijven functioneren met de overige componenten. U kunt het systeem zelfs mee verhuizen en opnieuw aanpassen aan uw nieuwe situatie.

Wat is domotica nou precies?

Het woord Domotica is een samentrekking van het Latijnse woord voor huis “domus” en informatica, telematica en robotica.
Onze definitie van Domotica is: “De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven.”

Bij Domotica draait het niet alleen om integratie van techniek en bediening in de woning, maar ook om de dienstverlening van buitenaf naar de woning. Smart Homes ziet Domotica dan ook breder dan het plaatsen van veredelde stand-alone systemen in een woning.

In zeker opzicht is de auto een mooi voorbeeld: de autoradio gaat zachter als u gebeld wordt, ingebouwde navigatiesystemen en met één druk op de knop schakelt u alles uit. Deze toepassingen hebben sluipend hun intrede gedaan in de auto. Fabrikanten hebben auto’s veiliger en comfortabeler gemaakt en nu wil de autogebruiker niet meer zonder die toepassingen.  De woning zou ook moeten worden voorzien van intelligentie zodat verschillende toepassingen mogelijk zijn.

In de bouwkolom wordt hier door opdrachtgevers en uitvoerende partijen nog weinig aan gedaan. Gevolg is dat huizen opgeleverd worden met voorzieningen die de afgelopen 40 jaar niet gewijzigd zijn.Tot nu toe is het probleem dat nog maar weinigen zich geroepen voelen om een nieuwbouwwoning zo af te leveren; noch de woningcorporatie, noch de projectontwikkelaar, noch de aannemer, noch de installateur en noch de architect. Daarom moeten we het nog vaak doen met voorzieningen in de woning die al bijna 40 jaar niet veranderd zijn.

Kan mijn domoticasysteem meegroeien met de tijd?

Dit is nou eens precies de reden waarom de Z-Wave automatisering juist zo vernieuwend is. Alleen via software- upgrades is het mogelijk om in de toekomst nieuwe apparaten of nieuwe technologieën met het domoticasysteem te koppelen. Zo kunt u een installatie van 20 jaar geleden vandaag bedienen met een iPad, van waar ook ter wereld.

Kan ik mijn domoticasysteem zelf programmeren?

Ja, dat kan. In de installatie zit ook de programmeringssoftware inbegrepen. Hierdoor kunt u zelf veranderingen doorvoeren aan zowel de sferen als de grafische interface van de touchscreens. Wilt u dit liever laten doen? Dan kunt u hiervoor steeds beroep doen op uw installateur of een medewerker van Easyhouse. Zij kunnen dit, met uw toestemming, vanop afstand regelen.

Veiligheid

Hoe beveilig ik mijn huis nog beter?

Moet ik naast mijn alarmdetectoren een extra detector plaatsen om mijn lichten te sturen?

Neen, dit is niet nodig. Omdat het alarm gekoppeld is aan het domotica-systeem kunnen zowel de bewegingsmelder als de magneetcontacten gebruikt worden voor het sturen van verlichting, verwarming, gordijnen, camerabewaking, …

Betrouwbaarheid

Wat met de betrouwbaarheid van Z-Wave automatisering?

Er zijn verschilldene types Z-zave controllers te koop. Easyhouse werkt voornamelijk met Fibaro producten omdat Fibaro een sterke en vooruitstrevende speler is met jaren ervaring. Naast Z-wave controllers heeft Fibaro ook hun eigen Z-wave modules (schakelaars, dimmer, bewegingsmelder, rookmelder, etc) is de samenwerking tussen de controller en de modules  uiteraard perfect. Fibaro met ‘vreemde’ merken modules werkt iets minder makkelijk, en soms zijn ze ook niet compatible.  De andere fabrikanten maken zelf nog geen modules en zijn dus erg afhankelijk van de integratie met ‘vreemde’ merken. Dit betekent dat Vera en Zipato over de gehele breedte beter compatible zijn, en dat Fibaro heel goed samenwerkt met hun eigen Fibaro modules.

Groene energie?

Energie

Hoe kan ik mijn energieverbruik meten?

Volg het verbruik van gas, water en elektriciteit gedetailleerd op en spoor sluimerverbruik op. Je kunt op elk moment van de dag nagaan hoeveel energie je woning verbruikt en wat bijvoorbeeld je zonnepanelen aan energie opleveren.

Vind je toch niet het juiste antwoord op je vraag?

Blijf er dan zeker niet mee zitten! Voor technische vragen staat er 7 dagen per week een team specialisten voor u klaar.
Stel de vraag hieronder of neem contact op.