IOT TEN TOP MET EASYHOUSE

EDITH VERVLIET4 APRIL 2017

EasyHouse bestaat al één jaar op de nieuwe locatie in Schilde aan de Brasschaatsebaan 63. Het bedrijf bedenkt oplossingen om zonder kappen en breken gebouwen draadloos uit te rusten met een systeem dat verlichting, verwarming, airco, alarmsysteem, muziekinstallatie, rolluiken, garagepoort en nog meer aanstuurt.

De ‘Easy-House’ app is speciaal ontwikkeld voor iOS- en Android-toestellen en biedt tal van voordelen. Het gaat onder meer over superslimme beveiliging om kraken van panden en diefstal te voorkomen: overal ter wereld kan je via het internet op afstand toegang hebben tot het systeem. Zo kan je zonder kopzorgen langere tijd in het buitenland verblijven en toch het reilen en zeilen in je huis of bedrijf volgen.

Kirsten Mos: “De EasyHouse app meet eveneens alles: rook, CO2, de temperatuur. Het systeem schakelt met één klik of op bevel van je stem alle aangesloten apparaten aan of uit en je krijgt in één oogopslag het energieverbruik te zien.” De micromodules kunnen eenvoudig achter de bestaande schakelaars geïnstalleerd worden. Er is dus geen nieuwe bedrading nodig. In het demohuis of in de huismaquette kunnen de verschillende mogelijkheden getest worden.

Met een tablet, knop of afstandsbediening kan je alles opvolgen en instellen. Intelligente scenario’s worden vooraf geprogrammeerd. Als de weersvoorspellingen regen aankondigen, wordt het automatisch tuinsproeisysteem uitgeschakeld, gaan de ramen die op een kier staan dicht, enz.

EasyHouse is eigenlijk gegroeid uit 2beIT dat in 2004 is opgericht. “Wij zijn een strategische ICT-partner en staan met onze expertise op alle mogelijke vlakken bedrijven bij: IT-helpdesk 7/7, netwerken en cloudoplossingen, hard- en software op maat, met onderhoud, beveiliging en herstel bij de klant”, zegt Indra Winkelmans.

Om de dienstverlening te garanderen – programmatie van op maat oplossingen en 7/7 helpdesk en support – werken Indra en Kirsten met een team. EasyHouse is daarbij ook continu op zoek naar nieuwe installateurs zoals elektriciens of rolluikspecialisten om samenwerkingen aan te gaan.