Woningbeveiliging: Vermijd inbraken

In 2015 werd er meer dan 60.000 keer ingebroken in een woning. Helaas is de pakkans van inbrekers klein. Dankzij domotica kunnen woningbezitters hun woningbeveiliging verbeteren, beter preventief handelen en de kans op inbraken verkleinen.

Allereerst dient iedere huizenbezitter te zorgen voor goed hang en sluitwerk op ramen en deuren. Maar wat is de volgende stap? Met behulp van domotica zijn sirenes te koppelen aan bewegingsmelders of beveiligingscamera’s en zijn er zelfs aanwezigheidssimulaties mogelijk. Maak eenvoudig verschillende tijdschakelingen voor verschillende groepen lampen, of schakel bepaalde apparaten automatisch in. Hierdoor denken inbrekers in de vakantieperiode dat bewoners gewoon thuis zijn.

Deze technologie is bereikbaarder dan ooit. Installateurs kunnen op het gebied van woningbeveiliging en domotica een belangrijke rol vervullen door op de hoogte te zijn van de laatste producten op het gebied van woningbeveiliging. Op basis van deze informatie kunnen ze hun klanten voorzien van advies op maat.